Afternoon Tean Oulussa tarjoilee Kahvila Stockholm

Afternoon Tea-hetki Oulussa

Kun huomasin mainoksen, että on mahdollista viettää Afternoon Tea-hetki  Oulussa päätin, että lähden viettämään herkullista iltapäivää. Oululainen Kahvila Stockholm on ottanut valikoimaan Afternoon Tea-hetken.  Oulun keskustassa asuvana olen kävellyt lukemattomia kertoja Kahvila Stockholmin ohitse, mutta koskaan en ole käynyt kahvilassa. Siihen asiaan tuli nyt muutos.

Afternoon Tea-hetki Oulussa Kahvila Stockholmissa

Afternoon Tea-hetki Oulussa
Kahvila Stockholm on viihtyisä paikka Isokadulla Oulussa

Olen käynyt Afternoon Tealla kolme kertaa aikaisemmin, joten tiesin, mitä on tulossa. Tosin jokainen kahvila tekee oman näköisensä version Afternoon Teasta. Siksi olikin miellyttävä yllätys, että Kahvila Stockholmin Afternoon Tea vastasi omia mielikuviani täydellisestä Afternoon Tea-hetkestä.

Mitä Kahvila Stockholmin Afternoon Tea-tarjoiluun kuuluu?

Afternoon Tean Oulussa Tarjoilee Kahvila Stockholm
Kahvila Stockholmin herkullinen Afternoon Tean herkkutarjotin

Afternoon Tea on tarjolla keskiviikkoisin klo 13-17. Oli ihana mennä katettuun pöytään, jossa oli sekä suolaisia että makeita herkkuja tarjolla. Ihminenhän ”syö” myös silmillään ja ainakin itse nautin kauniista kattauksesta sekä herkkujen esillepanosta.

Afternoon Tean Oulussa tarjoilee Kahvila Stockholm
Kahvila Stockholmin Afternoon Tean herkulliset suolaiset leivät

Suolaiset herkut veivät jo kielen mennessään. Sekä kerrosvoileipä että toast skagen-tyyppinen katkarapuleipä olivat todella herkulliset. Lisäksi tarjolla oli pieniä sämpylöitä, joihin sai lisätä mansikka- tai appelsiinihilloa.

 

Kahvila Stockholmin Afternoon Tean herkut
Herkkua on siinä monenlaista Kahvila Stockholmin herkkulautasella

Vatsa tuli jo aika täyteen suolaisista herkuista ja sämpylöistä. Mutta kuka voi vastustaa näitä herkkuja? En minä ainakaan. Oli mukava yllätys, että herkkujen joukossa oli myös ikisuosikkini bebeleivos.

Kahvila Stockholmin afternoon tea-tarjoilussa on myös vohvelita ja mansikoita.
Suolaisten ja makeiden herkkujen lisäksi on tarjolla myös vohveleita mansikoilla ja mascarponevaahdolla.

Vinkki: varaa etukäteen oma Afternoon Tea-hetki Oulussa, sillä Kahvila Stockholm tarjoilee Afternoon Tean ainakin näin alkuun vain keskiviikkoisin.

 

Oulussa kahvila Stockholm tarjoaa Afternoon Tean keskiviikkoisin
Ihanan Afternoon Tea-hetken kruunaa Mimosa. Juoman saa sekä alkoholilla tai ilman.

Afternoon Tea-hetkiä muistojen albumista

Hotel Kämp Afternoon tea
Hotel Kämp Afternoon Tea

Muutama vuosi sitten voitin Instagramissa Hotel Kämpin arvonnan, jossa palkintona oli Afternoon Tea-paketti kahdelle. Pakettiin kuului majoitus, Afternoon Tea joko ravintolassa tai huoneeseen tuotuna, Kämp Span saunaosaston käyttö sekä mahdollisuus käyttää kuntosalia. Sekä tietysti aamiainen. Voin sanoa, että oleminen Kämpissä sekä Afternoon Tea-setti tuntuivat niin luksukselta, että piti suorastaan nipistää itseään, että onko tämä todellista. Me tilasimme Afternoon Tean huoneeseen tuotuna, ylellinen kokemus.

 

eteaket Edinburghissa tarjoaa herkullisen Afternoon Tean.
Afternoon Tea eteaket Edinburgh Scotland
Kahvila eteaket Edinburgh
Kahvila eteaketin Afternoon tea vuosi 2016 Edinburgh Scotland

Vuonna 2016 olimme reissussa Edinburghissa. Olin etukäteen netistä selvittänyt, mitä kahvilaa suositeltiin, eteaket pompahti netistä esille. Sinne siis. Näitä kuvia katsoessa huomio ei, ainakaan itselläni,  kiinnity eteaketin herkkuihin, vaan siihen, kuinka paljon oma look on kuudessa vuodessa muuttunut. Mutta muistelen, että Afternoon Tea oli herkullinen kokonaisuus ja kuten kuvasta huomaa, syötävää oli reilusti. eteaket on edelleen olemassa, toki Afternoon Tea-setti on todennäköisesti  vuosien varrella muuttunut, lämmin suositus kuitenkin paikalle. Muistelen, että liikkeessä leijaili ihana erilaisten  teelaatujen tuoksujen sekoitus ja tunnelma kahvilassa oli rento ja lämminhenkinen.

Afternoon Tea British Museum London
Afternoon Tea British Museum Great Court Restaurant Lontoo 2013

Oi voi, tämä kuva vie vuosien taakse Lontooseen. Ihana Afternoon Tea menu-hetki British Museumin Great Court Restaurantissa. Hetki oli täydellinen, alkuun nautittiin shamppanjaa. Itse asiassa koko päivä oli täydellinen, British Museumista mentiin suoraan katsomaan Mamma Mia-musikaali.

Voi muistoja…..Siksi olinkin niin riemuissani, kun huomasin oululaisen Kahvila Stockholmin ottaneen listalleen Afternoon Tean. Kuin tuulahdus maailmalta.

Onko sinun kotikaupungissasi kahvilaa/ravintolaa, joka tarjoilee Afternoon Tean? Voitko suositella jotain paikkaa?

Näihin tunnelmiin, let´s have a cup of tea. Kiitos, kun olet täällä,    Päivi.

P.s. Saattaisit pitää myös tästä: Mitä Oulun Taidemuseossa keväällä 2022

Joko luit nämä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.