Annecyn ja Hameau Duboeufin tunnelmissa

Annecyn ja Hameau Duboeufin tunnelmissa

Ranskan reissun tarinat jatkuvat tässä postauksessa Annecyn ja Hameau Duboeufin tunnelmissa, tervetuloa lukemaan!

Annecy

 

Annecyn ja Hameau Duboefin tunnelmissa
Näkymä kauniista Annecyn kaupungista.

Edellisessä postauksessa jo kerroinkin, että reissu alkoi lennolla Helsingistä Geneveen, josta siirryimme ihastuttavaan Annecyn kaupunkiin, missä oli lounas sekä kaupunkiin tutustuminen paikallisen oppaan johdolla.

Joku voisi ajatella, että eikö ole tylsää matkustaa bussilla Genevestä Annecyyn ja sieltä sitten eteenpäin Lyoniin. Voin sanoa, ettei todellakaan ollut tylsää. Maisemat ovat niin kauniit, ettei voinut muuta kuin ihastella.

Annecyn ja Hameau Duboefin tunnelmissa
Annecyn kaupungin läpi virtaava joki.

Olimme Annecyssä vain pari tuntia, mutta siinäkin ajassa tuli tunne, että tänne (kuten aika moneen muuhunkin kohteeseen)  pitää joskus tulla ajan kanssa uudelleen. Annecy on kaunis, vanha, historiallinen kaupunki, jonka lävitse virtaa peräti kolme jokea. Annecy onkin saanut lempinimen ”Alppien Venetsia”.

Täytyy sanoa, että tällä Kristina Cruisesin matkalla opastukset oli järjestetty erinomaisesti. Jokaisessa kohteessa oli paikallinen opas, joka luonnollisesti puhui ranskaa. Mutta eipä hätää, meidän oma, erittäin hyvän kielitaidon omaava Kristina Cruisesin matkanjohtaja Ira Multaharju, tulkkasi puheet suomeksi.

Laivalla saimme käyttöömme laitteen, kutsutaanko sitä nyt vaikkapa kuulokojeeksi, jossa oli korviin laitettavat kuulokkeet sekä äänenvahvistin, josta pystyi itse valitsemaan äänen voimakkuuden. Tämä laite oli erittäin näppärä. Tulkki puhui ranskaa ja yhtäaikaisesti matkanjohtajamme käänsi puheen suomeksi ja me kuulimme sen omista kuulokkeistamme. Näissä laitteissa oli myös aika pitkä kantomatka, ei tarvinnut kävellä ihan sumpussa, vaan pystyi katselemaan nähtävyyksiä omaan tahtiin ja samalla kuulemaan suomenkielisen selostuksen.

Annecyn ja Hameau Duboefin tunnelmissa
Annecyn linnan pihalla.

Annecyn kaupungin historiassa linnaa ja kaupunkia ovat asuttaneet Geneven kreivit ja Genevois-Nemursin herttuat jo 1200-luvulla. Nykyisin linnassa on Annecyn historian ja taiteen konservatorio ja linnan pihalla olikin taidenäyttely.

Annecyn ja Hameau Duboefin tunnelmissa
Näkymät Annecyn linnan pihalta kohti vanhan kaupungin talojen kattoja.

Annecyn linnan pihalta on todella hyvät näkymät alas kaupunkiin sekä Lac d´Annecy-järvelle. Täytyy vain todeta, että niin kaunista…Olisin voinut jäädä Annecyn kaupunkiin.

Veneet Annecyn kaupungissa kanaalin varrella.
Kuvaamassa Annecyn kaupungissa kauniin kanaalin varrella.

Aikuisten ”viiniteemahuvipuisto” Hameau Duboeuf

Kristina Cruisesin matkalla Rhônejoen risteily – Provence&Camargue sisältyi sekä kaikille laivan matkustajille yhteisiä retkiä että lisämaksullisia retkiä. Me mieheni kanssa ostimme lisämaksullisen retkipaketin. Sen voin sanoa, että viikko oli todella tiivis, joinakin päivinä oli kaksi retkeä, kiirettä piti, että ennätti retkien jälkeen valmistautua drinkille ja illalliselle. Mutta paljon tuli viikon aikan nähtyä ja koettua.

Viinin ystävän paratiisi Hameau Duboeuf

Annecyn ja Hameau Duboefin tunnelmissa
Tervetuloa Hameau Duboeufiin!

Viinin ystävälle Hameau Duboeuf on paratiisi, ainutlaatuinen teemapuisto, mikä on rakennettu kokonaan viinin ympärille. Itse asiassa Hameau Duboeuf on Euroopan suurin viiniteemainen ”huvipuisto”.

 

Annecyn ja Hameau Doboeufin tunnelmissa
Hameau Duboeufin upea ravintola.

Meidän tutustumiskäynti tähän Euroopan suurimpaan viiniteemapuistoon alkoi tästä upeasta salista. Meidän kierroksemme sisälsi historiakatsauksen multimediaesityksen muodossa sekä käynnillä museossa, jossa esiteltiin vanhoja viininvalmistusmenetelmiä ja -välineitä.

Hameau Duboeufissa on tarjolla paljon muitakin aktiviteetteja. Koko perhe voi tutustua viinitarhoihin ja puutarhoihin minijunalla tai polkuautoilla. Alueella voi tutustua viinivalmistuskeskukseen, pelata minigolfia tai virtuaalista käsikirjoitettua seikkailupeliä. Hameau Duboeuf on teemapuisto, jossa tekeminen ja kokeminen ei lopu ja johon pitää varata aikaa koko päivä.

Beaujolais viini
Beaujolaisviinin historiaa

Ylläolevassa kartassa tiiivistyy koko Hameau Duboeufin olemassaolo. Nimittäin maailmankuulu viini, Le Beaujolais Viticole-viinin historia. Miten aikojen saatossa viinin kasvatus on lähtenyt leviämään eri alueille. Nykyään sana/nimi Beaujolais on erittäin tunnettu ja kaikki viinin ystävät tietävät, mistä on kysymys.

Hameau Duboeufin museossa oli vanhaa, viininvalmistukseen käytettäviä esineitä. Massiivisin oli vanha puinen viinipuristin.

Vanha viininpuristin
Hameau Duboeufin museossa on tämä vanha viinipuristin

 

vanha puinen viinisammio
Museossa on myös vanha puinen viinisammio

Hameau Duboeufin multimediaesitys

Multimediaesitys Hameau Duboeufissa
Paras koskaan näkemäni multimediaesitys oli Hameau Duboeufissa kertoen viinin historiasta.

Ylläoleva kuva on vain näyte ja esimakua parhaasta koskaan näkemästäni multimediaesityksestä. Yleisö istui penkeillään ja show alkoi. Esitys jakaantui kolmelle seinälle, lyhyet sivuseinät ja yksi pitkä seinä. Jokaisella seinällä oli samanaikaisesti tapahtumaa. Esityksessä oli musiikkia, kertojan ääni, monta videota samanaikaisesti käynnissä  tai niin se ainakin tavallisesta, ei asiantuntijasta näytti. Upea multimediaesitys!

Historiaan tutustuessa alkoi yhdellä jos toisellakin niin sanotusti ”suu nappasemaan”. Sopivasti kierroksen päätteeksi on vuorossa viinien maistelua.

Naisfiguuri Hameau Duboeufin salissa.
Naisfiguuri Hameau Duboeufin upeassa ravintolasalissa.

Viinien maistelu tapahtui tässä upeassa ravintolassa. Teemaan sopivasti baaritiskin naisfiguuripatsas pitelee kädessän viinirypäleterttua.

Jotta viinin ystävien eikä kenenkään muunkaan tarvitse lähteä kotiin tyhjin käsin, Hameau Duboeufissa on luonnollisesti kaiken kattava kauppa.

Naispatsas hameau Duboeufin kaupassa.
Hameau Duboeufin kauppa on visuaalisesti näyttävä kokonaisuus

 

Beaujolisviiniä Hameau Duboeufin kaupassa.
Visuaalisesti upeat esillepanot houkuttavat tekemään ostoksia Hameau Duboeufin kaupassa

 

Le Beaujolais on käsite viinimaailmassa.
Beaujolaisviiniä ja päivänkakkara Hameau Duboeufin kaupassa

Upean multimediashown, museokierroksen, viinien maistelun ja visuaalisesti näyttävässä kaupassa kiertelyn jälkeen sain idean.

Moni varmasti tietää, että kotikaupunkini Oulu on valittu Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026. Mikä olisi hienompaa kuin toteuttaa samankaltainen kokonaisuus Oulun historian muutamasta asiasta. Esimerkiksi tervan valmistus ja historia sekä lohen pyynti multimediashown muodossa, sen jälkeen terva- ja lohituotteiden maistelua ja lopuksi visiitti kauppaan, josta löytyy kaikkea aiheeseen liittyvää. Itse ainakin vaikutuin tästä Hameau Duboeufin kokonaisuudesta, se oli upea.

Annecyn ja Hameau Duboeufin tunnelmissa päätetään tämä tarina  ja seuraava postaus vie meidät ihan toisiin tunnelmiin. Jos vielä haluat lukea laivan esittelyn, sinne pääset tästä.

Seuraavaan kertaan!                      Päivi

Joko luit nämä?

4 thoughts on “Annecyn ja Hameau Duboeufin tunnelmissa

  1. Annecyn lempinimi Alppien Venetsia on kyllä osuva, todella kauniilta näyttävä paikka. Ja mikä hienoa, näyttää myös varsin rauhalliselta paikalta! Vaikka itse en viinistä (tai oikeastaan sen juomisesta) välitäkään, niin sen historia ja ylipäätään sen valmistuksessa käytettävät välineet ym. kiinnostavat kyllä kovasti.

    1. Kiitos kommentista!Täytyy kyllä sanoa, että vaikka ei viinin ystävä olisikaan, niin Hameau Duboeuf on kokemisen arvoinen kohde, kun liikkuu siellä suunnalla. Ja Annecy, niin kaunista…Sinne joskus uudelleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.