Sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty*-merkillä. Elokuu oli minulle miellyttävä ja mukava, lähdetään katsomaan elokuun tunnelmia. Vaikka loma oli jo kesäkuussa, elokuun vapaapäivät olivat aurinkoisia ja lämpimiä. Elokuu antoi myös monta uutta kohtaamista.

Mökkielämää

Elokuun tunnelmia
Savusauna lämpenee

Kulunut kesä on monien yhteensattumisten johdosta ollut sellainen, että mökillä olo on minun osaltani jäänyt aika vähälle. Elokuun lopussa olin kuitenkin mökillä pari päivää. Saimme miehen kanssa nauttia ihanasta helteestä. Laitoimme ruokaa ulkona ja saunoimme vanhassa savusaunassa pidemmän kaavan (= monta tuntia, välillä jäähylle ja takasin saunaan) mukaan.

Juuri tämä kyseinen päivä oli siksikin uskomaton, että Oulussa, reilun 80 kilometrin päässä, riehui kaikkien aikojen kovin ukkosmyrsky.

Mökillä ei ollut tietoakaan ukkosesta, vaan saimme nauttia olostamme ja lämmöstä. Loppukesässä on sekin hyvä puoli, ettei ole itikoita häiriköimässä, vaan saa olla rauhassa.

Kesäkeittiössä

Pihalla kesäkeittiössä paistettu lohi maistuu kaikkein parhaimmalta

Meidän mökki on mallia perinteinen mökki: sijainti keskellä ei mitään, ulko-wc, ei juoksevaa vettä, ei sähköä. Meillä on jo pitkään ollut käytössä tämä SK-metallin kesäkeittiö. Kokonaisuus on erittäin monipuolinen, siinä voi paistaa, savustaa, loimuttaa, paahtaa, keittää nokipannukahvit. Olemme tykänneet kesäkeittiöstä ja kuvassa näkyykin usein laitettua lempiruokaa: lohifileet, nam.

Yllättävä kohtaaminen Oulun taiteiden yössä

Oulussa vietettiin taiteiden yötä elokuun puolivälin tienoilla. Tarjontaa ja tapahtumia oli paljon, mutta minulla käytettävissä olevaa aikaa vain rajallisesti. Runsaan tarjonnan joukosta valitsin Pohjois-Suomen aluehallintoviraston, jossa oli avoimet ovet.

Aluehallintoviraston portaat
Pohjois-Suomen Aluehallintoviraston upeassa portaikossa silmät kiinni haaveilemassa

En ole koskaan aikaisemmin käynyt  upeassa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston talossa. Tilaisuuden avannut henkilö sanoikin jotenkin tähän tyyliin: ”Tervetuloa tähän meidän kaikkien omistamaan rakennukseen” (ei ole tarkka lainaus). Hienoa, että rakennus avataan meidän kaupunkilaisten ihailtavaksi.

Aluehallintoviraston vihreä sali
Pohjois-Suomen Aluehallintoviraston kaunis vihreä sali

Tämä vihreä sali on mielestäni erityisen kaunis. Siinä on häivähdys kuninkaallista loistoa, vaikka tasavallassa olemmekin.

Elokuun tunnelmia
Taiteilija Eeli Aallon teos Öinen Rantakatu

Aluehallintovirastossa on esillä taidetta. Opastettu kierros olikin yhdistetty tila- ja taidekierros. Oppaat kertoivat tarinoita rakennuksen entisistä asukkaista, maaherroista, sekä seinillä olevista tauluista. Kerrotaan myös, että Aluehallintoviraston talossa kummittelee, kummitus on ilmeisesti entinen maaherra Eero Pehkonen. Jos kummitukset ja kummalliset kohtalot kiinnostaa, Oulussa on mahdollista osallistua opastetulle kävelylle maustettuna mehevillä tarinoilla.

Mukava tapaaminen bloggaajakollegan kanssa

Oli mukava nähdä bloggaajakollega @mrs60something livenä

Sieltä runsaslukuisen yleisön joukosta bongasin Mrs60something-bloggaajan Margitin. Olipa mukava nähdä livenä! Oulussa on paljonkin bloggaajia ja vaikuttajia, mutta minun tiedossani ei ole, että meillä olisi mitään yhteisiä tapaamisia/sparraushetkiä.

Bloggaajasta Ammattilaiseksi-tapaaminen Tampereella

Elokuun tunnelmia
Kaikkien aikojen ensimmäinen Bloggaajasta ammattilaiseksi livetapaaminen

Kaipaamaani sparraukseen olikin mahdollisuus Tampereella. Olen osallistunut Tiia Konttisen Bloggaajasta Ammattilaiseksi-kurssille. Oli todella huippua nähdä Tiia livenä, niin paljon olen hänen videoitaan katsonut YouTubessa sekä kuunnellut Facebookista BA-ryhmän livetallenteita. Täytyy myöntää, että pikkuisen jännitti, mutta ihan turhaan. Tiia on juuri niin inspiroiva kuin kuvittelinkin ja hänen naurunsa on niin hersyvää kuin videoillakin. Hienoa oli myös tavata Meeri, joka on todellinen ammattilainen markkinoinnissa.

Bloggaajakollegoiden tapaaminen oli myös antoisaa. Kaikki me olemme eri vaiheessa omalla bloggaaja/vaikuttajauralla. Kysymyksiä, bloggaamisen ongelmia, teknistä osaamista, kaikkea tätä pohtiessa tuli monta ahaa-elämystä tyyliin ”voi että, tätä en olekaan koskaan hoksannut”…Tapaamisen myötä sain virtaa omaankin tekemiseen.

Kiitos mukavasta tapaamisesta bloggaajakollegat: Arto, Eila, Jaana Johanna, Anne, Milla, Tiina ja ”Haluatko miljonääriksi25vuodessa”.

Radisson Blu Hotellit Grand Hotel Tammer ja Plaza Hotel Helsinki

Oli aivan ihmeen hyvä tuuri, että sain huoneen Tampereelta Grand Hotel Tammerista. Koska Tampereella oli samaan aikaan Blockfestit, luulin, että hotellit on täynnä, mutta onneksi löytyi tilaa.

Grand Hotel Tammer
Radisson Blu Grand Hotel Tammer

En ole koskaan aikaisemmin yöpynyt Tammerissa. Mikä ihanan tyylikäs, elegantti ja historiaa huokuva hotelli.

Grand Hotel Tammer Tampere
Radisson Blu Grand Hotel Tammerin kaunis takka

 

Grand Hotel Tammer Tampere
Radisson Blu Grand Hotel Tammerin upea sali

Takan vieressä poseeratessa mieleen tuli ajatus, mitä kaikkea tämäkin huone on vuosien saatossa nähnyt ja kokenut. Hotellihankkeen laittoi aikoinaan alkuun Tampereen teknillinen seura ja hotelli avattiin vuonna 1929. Vuosien saatossa Tammerissa on yöpynyt mm. C.G.E. Mannerheim, F.E. Silanpää ja Kalle Päätalo.

Tammer hotellin kahden hengen huone
Radisson Blu Grand Hotel Tammerin perus kahden hengen huone

*Kun Tampereella yövyt Grand Hotel Tammerissa, saat kokea monta asiaa samalla kertaa. Nimittäin historiaa huokuvan rakennuksen, hyvät yöunet sekä monipuolisen ja herkullisen aamupalan.

Tampereelta jatkoin matkaani Helsinkiin. Alunperin minun piti olla Ed Sheeranin ylimääräisellä keikalla juuri kyseisenä sunnuntaina. Mutta, kuten tunnettua, se keikka peruuntui. Junaliput luonnollisesti olin jo ostanut ja hotellin varannut. Sainpahan turistipäivän Helsingissä.

Radisson Blu Plaza Hotel Helsinki

Elokuun tunnelmia
Radisson Blu Plaza Hotel Helsinki perus kahden hengen huone

 

Elokuun tunnelmia aamiaspöydässä
Radisson Blu Plaza Hotel Helsinki houkutteleva aamiaispöytä

Hotellihuoneessa ihmettelin, että mikä on tuo suorakaiteen muotoinen asia sängynpäädyssä. Se on viestintäpaneeli, jonka avulla voi yhdistää omat laitteet audiovisuaaliseen järjestelmään ja katsella vaikkapa lempielokuvaa.

*Plazassa on myös erittäin herkullinen ja monipuolinen aamiainen. Tyhjällä vatsalla ei todellakaan tarvitse lähteä uuden päivän haasteisiin.

Oletko yöpynyt Tammerissa tai Plazassa? Mitä pidit näistä hotelleista?

Keväällä olin viettämässä staycationia Radisson Blussa täällä Oulussa. Vinkki syksyyn: Ouluun teatteriin ja yöksi Radissoniin. Hotellin vieressä sijaitsee Oulun teatteri, jossa on juuri alkanut syksyn näytäntökausi. Tarjolla on monta mielenkiintoista esitystä. Musikaali Billy Ellliot on elämys, joka pitää kokea.

Nyt voin vain fiilistellä menneen elokuun tunnelmia  ja suunnata katseen syksyyn.

Mukavaa syyssunnuntaita sinulle!

Päivi

 

Joko luit nämä?

One thought on “Elokuun tunnelmia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.