Intovaikuttajana into piukeena Kirjamessuilla Helsingissä

Intovaikuttajana into piukeena Kirjamessuilla Helsingissä

Vaikuttajayhteistyö Into Kustannuksen kanssa, esiteltävät kirjat sekä lippu Kirjamessuille saatu. Olipa mukavaa olla Intovaikuttajana into piukeena Kirjamessuilla Helsingissä. Visiitti Kirjamessuille oli ensimmäinen, mutta toivottavasti ei todellakaan viimeinen, tapahtuma on niin monipuolinen ja siellä on paljon katsottavaa ja kuunneltavaa.

Intovaikuttajana Into Kustannuksessa

Intovaikuttajana into piukeena Kirjamessuilla Helsingissä
Into Kustannuksen markkinointikoordinaattori Saaga Kajánin seurassa Kirjamessuilla

Joskus viime kesänä huomasin Instagramissa, että Into Kustannus etsii vaikuttajia yhteistyöhön. Laitoin hakemuksen menemään, mutta koska mitään ei kuulunut, itse asiassa unohdin koko jutun. Siksipä olikin iloinen yllätys, kun Saaga laittoi viestiä, että minut on valittu kirjavaikuttajien joukkoon.

Mikä on Into Kustannus?

Minun täytyy itsekin myöntää, että vaikka luen paljon, en ollut aikaisemmin Into Kustannuksesta kuullutkaan. Kysymyksessä on kotimainen, vuonna 2007 perustettu kustantamo. Into Kustannuksessa uskotaan hyviin tarinoihin, joita riittää kerrottavaksi.

Intovaikuttajana into piukeena Kirjamessuilla Helsingissä
Oli mukavaa nähdä Into Kustannuksen väkeä Kirjamessuilla

Itse ajattelen niin, että hyvä kirja on kuin ystävä, jonka seurassa viihtyy ja jonka kanssa haluaa viettää aikaa ja jolla on hyvät jutut kerrottavanaan.

Esittelyssä vaikuttajayhteistyössä saadut kirjat

Edith Eger Auschwitzin tanssija

Intovaikuttajana into piukeena Kirjamessuilla Helsingissä
Edith Eger Auschwitzin tanssija

Tästä kirjasta on sanottu seuraavaa:

Desmond Tutu ”Auschwitzin tanssija on lahja ihmiskunnalle. Harvinaislaatuinen ja ajaton tarina, jonka ei halua loppuvan ja joka muuttaa lukijan ikuisiksi ajoiksi”

Oprah Winfrey ”Edith Egerin tarina muutti minut iäksi”

Kuuden kirjan paketista luin tämän kirjan ensimmäiseksi, aikaa meni kolme iltaa. Kirja vei mukanaan, en millään olisi malttanut lopettaa lukemista. Kyseessä on kansainvälinen bestseller, jossa Edith Eger kertoo elämästään ja selviytymisestään keskitysleiriltä.

Paikoin kirja on rankkaa luettavaa, esimerkiksi kuvaukset keskitysleiriltä nälkiintyneistä ihmisistä, joita kohdellaan kuin eläimiä.

Kirja on jaettu neljään osaan: Vankila, Pako, Vapaus ja Toipuminen. Ihmeellistä on, että kaikkien kauheuksien jälkeen Edith Eger pystyy ajattelemaan positiivisesti ja kääntämään kokemansa kauhut ja  vaikeudet voimavaraksi.

Lainaus kirjasta ”Emme voi valita elämää ilman kärsimystä. Mutta voimme valita vapauden, voimme jättää menneisyyden taaksemme, mitä ikinä tiellemme sattuukaan ja ottaa vastaan kaiken mahdollisen”. Viisaasti sanottu. Miksi murehtia menneitä, epäonnistumisia, onnettomia ihmissuhteita, surkeita työpaikkoja… jokaisena aamuna aurinko nousee ja uusi päivä on kuin puhdas, kirjoittamaton taulu. Millaisen sinä siitä teet, on sinun valintasi.

Heine Bakkeid Haudattu salaisuus  Mona Bling 23 Transmyyttiä

Mikä on Intovaikuttaja
Heine Bakked Haudattu salaisuus Mona Bling 23 Transmyyttiä Totta vai tarua transihmisistä

Näistä kahdesta kirjasta otan ensimmäiseksi esittelyyn Heine Bakkeidin Haudattu salaisuus. Täytyy myöntää, etten juurikaan lue dekkareita, mutta tiedättekö mitä, nyt siihen asiaan tulee muutos. Haudattu salaisuus vei mukanaan, luin sen yhden päivän aikana (mitään muuta en sitten tuona päivänä juuri tehnytkään). Minulla on sellainen huono tapa, etten malta lopettaa lukemista kun pääsen tarinan imuun kiinni.

Haudattu salaisuus on saanut Rivertonin Paras dekkari 2021 -maininnan. Tämä kirja vie mukanaan Norjaan Stavangeriin ja siellä tapahtuviin rikoksiin. Kirjassa liikutaan kahdella tasolla, ajanhetkellä nyt, sekä takautumina 5 vuotta aikaisemmin. Tätä kirjaa voi suositella luettavaksi joulun alla, nimittäin tarina alkaa hetkestä 1 viikko jouluun. Siitä alkaa tunnelma tihenemään ja joulu lähestymään. Kirjan päähenkilö on Thorkild Aske ja tämä kirja on hänestä kertovan sarjan neljäs itsenäinen osa. Arvaatte varmasti, mitä lukulistaltani tulee löytymään: kolme aikaisempaa Thorkild Aske tarinaa.

Intovaikuttajana into piukeena Kirjamessuilla Helsingissä yhteistyön puitteissa saamassani kirjapaketissa on sopivasti keskenään erilaisia kirjoja. On kotimaista kaunokirjallisuutta, jännitystä, tosielämän tarina, sarjakuvakirja ja huumorilla höystetty selvitymisopas (Ihan v*tun zen), sekä tämä tietoa sisältävä Mona Blingin teos 23 Transmyyttiä, Totta vai tarua transihmisistä.

Muistelen aikaa 30 vuotta taaksepäin. Puhuttiinko silloin transihmisistä, ylipäätänsä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä, oliko tämä asia esillä silloisessa mediassa. Täytyy sanoa, etten itsekään muista. Nykyhetkessä on hyvä, että tietoisuus lisääntyy. Kirjan alussa on tarpeellinen transsukupuolisuuden lyhyt oppimäärä. Kysymykset kuten ”Kuka on transsukupuolinen?”, ”Mitä on cissukupuolisuus?”, ”Miten transfobia ilmenee?” selventävät, mistä puhutaan.  Mona Blingin kirja vie  mukanaan, astuin pinkkisinisen bussin kyytiin ja sain lukea mielenkiintoisia tarinoita.

Aino Kivi Joutonainen

Mikä on Intovaikuttaja
Aino Kivi Joutonainen

Joutonainen on tarina Annusta, josta kirjassa käytetään termiä huoleton taivaanlintu. Minä käyttäisin termiä haahuilija, henkilö, joka on hieman hukassa sekä itseltään että muilta eikä oikeastaan tiedä, mitä elämältä haluaa. Parisuhde? Lapsia? Vakituinen työpaikka? Oma viihtyisä koti?

Näin kuusikymppisenä ajattelen, että kirja on mielenkiintoinen kurkistus kolmikymppisten elämään pääkaupunkiseudulla.

Kirjassa käytettävä kieli ja tapahtumien kuvaus on varsin suorasukaista, tyyliin ”Uudet tissiliivit kutittavat kainaloita. Valitsin päälle eroottiset siniset, tietenkin, pitäähän sitä yrittää. Eivät yhtä nätit kuin nettisivujen kuvassa tietenkään, eivät edes pidä tissejä paikallaan vaan lörpsäyttävät nännit minne sattuu.”

Riina Tanskanen Tympeät tytöt Monica Sweeney Ihan v*tun zen

Mikä on Intovaikuttaja
Riina Tanskanen Tympeät tytöt Monica Sweeney Ihan V*tun zen

Tympeät tytöt ei ollut minulle entuudestaan tuttu, vaikka kirjasta on otettu jo neljäs painos. Kirja on tarkoitettu tytöille ja kertoo ”Niistä tylyistä esteistä, joita tytöt ja yhteiskunnan silmissä tyttöinä pidetyt joutuvat kohtaamaan kasvaessaan aikuisiksi”.

Kirja on jaettu aihepiireittäin, joita ovat: Naiseksi kasvaminen, Kehon kontrolli, Pelkuri, Tyttöystävä, Naisen työ, Ihmisen kuva, Tyttövoimaa, Kiltti tyttö, Niin kuin muut tytöt.

Kirja on tehty sarjakuvamuotoon ja se toimii. Huolimatta siitä että kirjassa otetaan esille tärkeitä asioita, se tehdään humoristisella otteella, monessa kohtaa sai nauraa.

Ihan v*tun zen on mindfulness-kirja niihin huonoihin hetkiin, jolloin kaikki kaatuu päälle ja paha olo täytyy purkaa pois. Kirjassa on tehtäviä, jotka voi tehdä ihan tosissaan tai hieman huumorimielellä. Nimittäin, kuten kirjan nimestä voi päätellä, kirja sisältää runsaasti kirosanoja. Itse olen sen verran vanhanaikainen, että kirosanojen käyttö ei suoranaisesti huokuttele mindfulness-sessioon, eikä sana v*ttu kuulu omaan puhekieleen.

Sanoisin, että kirjan kohderyhmää ovat nuoremmat, joille sana v*ttu on vain yksi  alistuskonjunktio muiden joukossa (että, jotta, koska, kun, v*ttu). Luulenpa, että parissa kohtaa mainitut Kylli-täti sekä Teijan keittiö ovat nuorille ihan uusi asia. Kohdassa luovuus mainitaan ”kanavoi sisäistä Kylli-tätiäsi”, ruoka-asioista puhuttaessa ”pistä pystyyn oikein perkeleenmoinen Teijan keittiö”.

Muistaako kukaan muu Kylli-tätiä ja Teijaa? Minä muistan. Kylli-tädin sadut, (erityisesti joulusatu) joita hän samalla sekä kertoi että kuvitti, kuuluvat oman lapsuusajan kultaisiin muistohin. Teijan keittiössä tuli tv:ssä 1990-luvulla ja muistan katsoneeni sitä satunnaisesti.

Intovaikuttajana into piukeena Kirjamessuilla Helsingissä oli mukava piristys tähän syksyyn. Kirjapaketinkin kirjat on nyt esitelty. Lämmin suositus kaikille näille kirjoille. Lukijana sitä ikäänkuin urautuu lukemaan vain tietyntyyppistä kirjallisuutta. Tässä vaikuttajapaketissa oli sopivan erilaisia kirjoja, mitkä poikkesivat omasta lukutottumuksesta. Ihan hyvä, kirjoja lukiessa samalla laajentaa omaa näkökulmaa eri asioihin ja oppii uutta.

Vinkki: miltei kaikki Into Kustannuksen kirjat löytyvät myös e- ja äänikirjoina kaikista tunnetuista palveluista.

Onko jokin näistä esitellyistä kirjoista tuttu? Oletko lukenut, mitä pidit?

Into Kustannuksen kevät 2023 on täynnä mielenkiintoisia uutuuksia, kurkkaa kevätluetteloon tästä!

Marraskuu on jo ehtinyt Isänpäivään, Onnea Isät!                Päivi

Joko luit nämä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.