Kehonkoostumusmittaus helposti Bodymajassa

Kehonkoostumusmittaus helposti Bodymajassa

Kehonkoostumusmittaus helposti Bodymajassa
Kehonkoostumusmittaus helposti Bodymajassa

Sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty*-merkillä

Uusi vuosi merkitsee monelle uusia alkuja elämän eri osa-alueilla. Joulun ja vuodenvaihteen herkuttelukauden jälkeen hyvin moni tekee itselleen lupauksen uudesta, terveellisemmästä elämästä. Kuntosalit pullistelevat väkeä, hiintoladuilla käy kuhina.  Jos olet kiinnostunut kehosi hyvinvoinnista kehonkoostumusmittaus Bodymajassa antaa  työkaluja ja vinkkejä, ovatko korjausliikeet tarpeen. Myönnän, itsekin aion pitää taukoa herkuttelusta, nyt pullat ja karkit jäähylle.

Mikä on Bodymaja?

Bodymaja on suomalainen yritys, joka on erikoistunut kehonkoostumusmittauksiin. Ainutlaatuinen idea Bodymajassa on se, että mittauspisteet on sijoitettu sinne, missä ihmiset muutenkin liikkuvat: kauppakeskuksissa, jolloin mittauksissa voi käydä helposti ilman ajanvarausta kauppakeskuksen aukioloaikoina.

Itse olen käynyt nyt 4 kertaa Oulun Bodymajassa. Meillä Oulussa Bodymaja sijaitsee Kauppakortteli Pekurissa, ihan Ikean suunnittelustudion ja Pekurin kirjaston vieressä. Helppoa, kirjastoreissulla voi käydä tekemässä kehonkoostumusmittauksen.

Miten Bodymaja toimii?

 1. Osta itsellesi sopiva mittauspaketti *tästä
 2. Saat sekä sähköpostiin, että tekstiviestillä ohjeet ja oven avauslinkin
 3. Kun painat näytön vihreää palloa (jossa teksti avaa) lukkoon syttyy vihreä valo ja ovi avautuu
 4. Puhdista laite, kopissa on puhdistusliinoja
 5. Vähennä liika vaatetus, ettei vaatteista tule ylimääräistä painoa
 6. Puhelinnumerosi on koodi, jonka naputtelet InBody-laitteeseen
 7. Inbody alkaa mittaamaan kehoasi
 8. Saat tulokset sähköpostin mukana olevaan Oma Body-osioon
Kehonkoostumusmittaus helposti Bodymajassa
Vihreä valo syttyy ja Bodymajan ovi aukeaa

Ovenavauspainikkeen saa esille sekä sähköpostissa tulevalla linkillä että tekstiviestilinkillä. Voin sanoa, että ovi avautuu todella helposti.

Kehonkoostumusmittaus helposti Bodymajassa
Puhdista Inbodylaite ennenkuin aloitat mittauksen.

Bodymajassa on puhdistusliinoja, laitteen puhdistaminen on helppoa. Sitten vain ylimääräiset vaatteet vähemmäksi, ettei mittaukseen tule vaatteiden takia ylipainoa. Yhden mittauskerran kesto on 12 minuuttia, jonka aikana ovi on lukittu ja mittauskoppiin ei pääse ulkopuolelta. 12 minuuttia riittää hyvin, itse olen käynyt sekä lokakuussa että nyt tammikuussa, oli ulkovaatetta, mutta hyvin suoriuduin puhdistuksesta, mittauksesta ja vaateruljanssista.

Kehonkoostumusmittaus helposti Bodymajassa
Bodymajan InBodylaite aloitusnäyttö

Tunnistaudu laitteeseen puhelinnumerollasi. Laite kertoo, mitä sinun täytyy seuraavaksi tehdä. Jalat asetetaan niille tarkoitetuille paikoille, käsiin otetaan kahvat, joissa peukaloille on oma paikka. Kädet eivät saa koskea vartaloon. Kun asento on oikea, mittaus alkaa rennon musiikin soidessa taustalla.

Inbodylaitteen kahvat käteen, jalat paikoilleen ja mittaus voi alkaa.
Kahvat käteen, jalat paikoilleen ja mittaus voi alkaa

Bodymajan kehonkoostumusraportti

Kun mittaus on tehty, saat sähköpostin, jossa on linkki Oma Body-osioon, mistä löytyy tulokset. Itse olen käynyt Bodymajassa 4 kertaa, kuvat raporteista, joita nyt näytän, ovat viimeisimmältä mittausreissulta 14.1.2023.

Kehonkoostumusraportti helposti Bodymajassa

Täytyy sanoa, että olen todella positiivisesti yllättynyt. Hieman pelkäsin, että millaisia lukemia Inbodysta paljastuu juhlakauden jälkeen. Mutta, normaalialueella olen, jes, hyvä!

Kehonkoostumusmittaus helposti Bodymajassa
Lihas-rasvadiagnoosi on hyvä mittari kehonkoostumuksen muutosten seurantaan

Tämä lihas-rasvadiagnoosi on todella kiinnostava. Mielenkiintoista tietää, mitä kehoni sisältää, lihasta tai rasvaa. Musta palkki on uusin mittaustulos ja keltainen palkki on edelliseltä kerralta lokakuussa. Hieman on tapahtunut muutosta parissa kuukaudessa, mutta molemmat arvot ovat normaalialueella, mikä on hyvä asia.

Kehonkoostumusmittaus helposti Bodymajassa
Lihas-rasvadiagnoosin mittaushistoriaa neljältä käynniltä Bodymajassa

Lihas-rasvadiagnoosin mittaushistoria kertoo tilanteen pidemmältä ajalta. Nimittäin tämän mittausjakson aikana 10.8.2022 – 14.1.2023, pakko myöntää, en ole harrastanut mitään ylimääräistä liikuntaa jokapäiväistä hyötyliikuntaa (pyöräilen/kävelen töihin) lukuunottamatta. En ole myöskään noudattanut mitään ruokavaliota, vaan syönyt ihan normaalisti ja juhlakaudella herkutellut.

Positiivista huomata, että paino on pysynyt miltei samana, lihasmassa on hieman lisääntynyt ja rasvamassa vähentynyt. Aion jatkossakin käydä *Bodymajassa, minua kiinnostaa näiden lukemien pidemmän ajan seuranta.

Viskeraalirasva

Tässäkin kaaviossa musta  palkki on uusin tulos ja keltainen palkki lokakuulta. Täytyy sanoa, että olen tyytyväinen tähän lukemaan. Viskeraalirasva on itse asiassa terveyden kannalta merkittävämpi tekijä kuin ihonalainen, näkyvä rasva. Sisäelinten ympärille  kertynyt liika rasva on terveydelle haitallista ja saattaa aiheuttaa monia erilaisia terveysriskejä.

 

Viskeraalirasvan mittaushistoria
Viskeraalirasvan mittaushistoria

Tämä mittaushistoria sai minussa aikaan riemunkiljahduksia. Kuten tuossa aikaisemmin kerroin, en ole erityisesti harrastanut mitään liikuntaa tai noudattanut ruokavaliota. Mutta hei, viidessä kuukaudessa ihan mukava suunta alaspäin viskeraalirasvan määrässä.

Tosin tuo lokakuun pompsahdus ylöspäin herättää kysymyksiä… mitä olen tehnyt, syönyt, että lukema on pompannut ylöspäin. Aion seurata tätä lukemaa, sillä viskeraalirasvan määrä on yksi parhaista elintapoja kuvaavista muuttujista. Joten jatkossa myös itselleni  kehonkoostumusmittaus helposti Bodymajassa.

Mitä muita raportteja Oma Bodysta löytyy?

Tässä esittelin muutaman minulle tärkeän mittarin, joita itse seuraan. Lisäksi Oma Bodysta löytyy seuraavat raportit:

 • rasvaprosentti: kertoo kuinka monta prosenttia kehosi painosta on rasvaa
 • painoindeksi
 • painotavoite: mittauslaitteen ehdotus painon ja rasva- ja lihasmäärän muuttamisesta
 • lihastasapaino: kuvaa rasvatonta massaa kehon eri osissa. Tämä raportti on myös erittäin mielenkiintoinen
 • nestetasapaino
 • vyötärö-lantiosuhde
 • segmentaalinen ympärysmitta: ympärysmitat kehon eri osista. Tämä on todella hyödyllistä tietoa myös, jos tilaa vaatteita nettikaupoista. Tämä raportti antaa tarkat mitat esimerkiksi rinta-vyötärö-lantio.
 • kehonkoostumus: kertoo paljonko kehossa on vettä, proteiinia, mineraaleja, rasvaa, pehmytkudosta, rasvatonta massaa
 • tutkimusparametrit: tässä raportissa esimerkiksi suositeltava kalorinsaanti/päivä
 • segmentaalinen rasvadiagnoosi: kertoo rasvan määrän kiloina kehon eri osissa
 • ravitsemustilan arviointi: onko esimerkiksi proteiinien määrä kehossa riittävä
 • vartalotyyppi
 • kalorinkulutus liikunnassa: tästä saa hyvää vinkkiä, miten kannattaa liikkua kalorinkulutuksen suhteen. Raportti kertoo paljonko mitattava henkilö kuluttaa energiaa eri liikuntalajeissa puolen tunnin aikana. Itselläni tehokkaimmat kalorinpolttajat ovat rasittava hiihto (ei kiitos, en pidä hiihtämisestä ja sukset on 20 vuotta vanhat), pyöräily (siitä tykkään, nyt vaan mummopyöräni vauhtiin) sekä juoksu (ei ole lempihommaa, mutta menettelee, kun en juokse lujaa)
 • kehon vaihekulma: kertoo solujen terveydestä ja ravitsemustilasta. jos luku on yli 5, niin tulos on normaali. Itselläni luku on 5,2.

Itse en ole tehnyt sen kummempia korjausliikkeitä, kuin pullat ja karkit jäähylle. Miksi sitten olen käynyt Bodymajassa? Ihan siksi, että minua kiinnostaa, miten kehoni voi ja mitä se sisältää ja mihin osa-alueisiin minun tulisi kiinniittää huomiota.

Kenelle Bodymajan InBodymittaus sopii?

Ihan jokaiselle, joka on kiinnostunut omasta hyvinvoinnistaan. Raportit antavat mielenkiintoista tietoa, joista voi poimia omaan, jokapäiväiseen elämään vinkkiä. Itsekin huomaan, että viskeraalirasvan suhteen lokakuussa meni jotakin ihan väärään suuntaan, mutta nyt tammikuussa tilanne on paljon parempi.

Kehonkoostumusmittaus helposti Bodymajassa on vaivaton ja nopea tapa seurata omaa hyvinvointia. Et ole sidottu esimerkiksi mihinkään kuntosaliin vaan voit  nopeasti käydä mittauksessa, täällä Oulussa vaikka kirjastoreissun yhteydessä sinulle sopivana aikana.

Erityisesti pidän siitä, että raportit ovat selkeät, helppolukuiset ja visuaaliset. Kun tekee InBodymittauksen säännöllisesti, huomaa, miten esimerkiksi ruokavalio vaikuttaa.

Tästä löydät ne kauppakeskukset, missä on Bodymaja. *Tästä voit ostaa itsellesi sopivan mittauspaketin.

Vuosi 2023 on nyt virallisesti avattu täällä blogissa. Uusi vuosi on kuin uusi, kirjoittamaton kirja, sivut odottavat täyttymistään.

Hyvinvoinnin merkeissä mukavaa alkanutta vuotta 2023!                   Päivi

 

Joko luit nämä?

One thought on “Kehonkoostumusmittaus helposti Bodymajassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.