Nuotiopaikka Hietasaaressa Oulussa

Polttopuuautomaatti helpottaa nuotion tekemistä

Retkellä Hietasaaressa Oulussa

Keväisellä retkellä Hietasaareen tuli itse koettua, kuinka paljon polttopuuautomaatti helpottaa nuotion tekemistä. Oli paljon helpompi miettiä, mitä ottaa retkelle mukaan. Maaliskuun ihana auringonpaiste suorastaan kutsui ulos, ei muuta kuin makkarat reppuun ja retkelle. Hietasaareen ei välttämättä tarvitse mennä omalla autolla, varsinkin kesähelteillä parkkipaikat ovat hakusalla. Hietasaareen pääsee näppärästi bussilla nro 15. Tarkista voimassa olevat aikataulut ja reitit tästä. 

Ainutlaatuinen oululainen keksintö polttopuuautomaatti

Polttopuuautomaatti helpottaa nuotion tekemistä
Polttopuuautomaatti Hietasaari Oulu

Hietasaaren nuotiopaikalla odotti tämä veneenkeulan muotoinen rakennelma. Polttopuuautomaatti oli erittäin helppo käyttää. Kun tekee juuri ohjeiden mukaan, niin luukku aukeaa ja sinulla on siinä kuivat koivuhalot sekä sytyke. Vinkki maksamiseen! Itse maksoin puhelimesta nettipankin kautta. Ensimmäiseksi pankin sovellus kysyy käyttäjätunnusta, se on hyvä muistaa. Tämän helpompaa ei kuivien nuotiopuiden saanti  voi olla.

Polttopuuautomaatti helpottaa nuotion tekemistä
Polttopuuautomaatin käyttöohjeet

 

Polttopuuautomaatti helpottaa nuotion tekemistä
Polttopuuautomaatissa on kuivia koivuhalkoja

 

Polttopuuautomaatti helpottaa nuotion tekemistä
Nuotio on helppo saada syttymään, kun on kuivat puut ja sytykelastu

Mitä Hietasaaressa voi tehdä?

Hietasaari on kohde, jossa on paljon erilaista tekemistä, jokaiselle jotakin. Luonto tarjoaa parastaan, Hietasaaressa on mukavat retkeilyreitit vuoden ympäri. Hietasaaressa on myös Pohjolan omaksi Rivieraksi kutsuttu upea Nallikarin uimaranta. Koska kyseessä on merenranta, paikka sopii erinomaisesti lapsiperheille, matalaa rantaa riittää.  Nallikarissa sijaitsee myös Ravintola Nallikari, jossa on saunamaailma sekä upea pajutornissa sijaitseva ulkoporeallas.

Näin kevättalvella oululaisten lempiharrastus on kävellä meren jäällä. Harrastatko pilkkimistä? Siihen on myös  hyvä mahdollisuus. Mukavaa tekemistä talviaikaan tarjoaa Talvikylä ja kesäaikaan Vauhtipuisto. Jos tykkäätte perheen tai ystävien kesken pelata minigolfia, sekin on mahdollista. Koosteen mitä Nallikarissa voi tehdä sekä tietoa majoituksesta voit lukea  tästä.

Polttopuuautomaatti helpottaa nuotion tekemistä
Hietasaaren nuotiopaikalla makkaranpaistossa

Täytyy kyllä sanoa, että olipa mukava olla retkellä ja paistaa makkaraa, kun ei tarvinnut taistella nuotiopuiden kanssa. Tiedättehän, kantaa niitä mukanaan kotoa saakka tai ottaa jostain avonaisesta katoksesta märkiä puita ja yrittää saada tulet tehtyä. Todellakin polttopuuautomaatti helpottaa nuotion tekemistä. Toivotaan, että tämä oululainen keksintö saavuttaa suosiota ja tulevaisuudessa löytyisi retkeilyalueilta ympäri Suomen.

Polttopuuautomaatti helpottaa nuotion tekemistä
Katsele kuuntele kevättä

Millainen retkeilijä olen?

Täytyy myöntää, että monta päivää kestävät patikkaretket erämaassa teltassa yöpymisineen eivät koskaan ole olleet minun juttu. Olen pohjimmiltani kaupunkilainen, minulle riittää oikein hyvin päiväpatikka tai mukava retki lähiluonnossa. Aina ei tarvitse mennä kauas, luonnon rauhan ja läsnäolon voi kokea vaikkapa muutaman kilometrin päässä kotoa. Mutta nautin luonnosta ja varsinkin keväästä, se on lempi vuodenaikani.

Meren jäällä kävely on rentouttavaa
Meren jäällä kävely on suosittu harrastus kevättalvella

Mukavia retkeilyhetkiä jokaiselle!                Päivi

 

Joko luit nämä?

One thought on “Polttopuuautomaatti helpottaa nuotion tekemistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.