Tervetuloa tutustumaan hotelliin Centara Grand Bangkokissa

Sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty *-merkillä. Tervetuloa tutustumaan hotelliin  Centara Grand Bangkokissa, jossa olin reissussa helmikuun alkupuolella (2023). Aloitetaan tutustuminen hotellin ulkopuolelta kuvalla, jonka nappasin skywalkilta.

Centara Grand at Centralworld Bangkok

Centara Grand at Centralworld Bangkok
Centara Grand sijaitsee Centralworld ostoskeskuksen vieressä

Hotelli on helppo löytää huipulla olevan kaaren avulla. Pimeän aikaan kaari on valaistu pinkillä. Hotellirakennuksessa on 55 kerrosta; drinkkibaari, jossa voit käyttää tervetuliaisdrinkkilipukkeen, sijaitsee 56:ssa kerroksessa. Jos haluaa vielä korkeammalle, 56 krs:sesta pääsee joko hissillä tai portaita (ken uskaltaa) kattoterassilla sijaitsevaan CRU shamppanjabaariin.

Centara Grand at Centralworld Bangkok
Centara Grand at Centralworldin  pääsisäänkäynti

Ihan hotellin vieressä on Convention Centre, mikä muistuttaa erehdyttävästi hotellin sisäänkäyntiä. Hotellin ovella on koko ajan portieeri, joka avaa oven ja toivottaa tervetulleeksi perinteisellä thaimaalaisella wai-eleellä=kädet liitetään yhteen ja kumarretaan.

On kohteliasta vastata tervehdykseen joko tekemällä itse wai-tervehdys tai vaikkapa hymyilemällä. Se, että jättää wai-tervehdyksen kokonaan huomioimatta, on loukkavaa sinua tervehtinyttä henkilöä kohtaan. Centara Grand at Centralworld hotellissa koko henkilökunta tervehti asiakkaita wai-tervehdyksellä. Olin hotellissa 10 päivää, siinä ajassa rohkaistuin itsekin tervehtimään (tai ainakin yritin) wai-eleellä.

Tervetuloa tutustumaan hotelli Grand Centaraan Bangkokissa
Centara Grand ala-aulan hissi

Kun astut portieerin saattelemana sisään Centara Grandiin, ala-aulassa oleva vastaanottotiski, jossa on myös henkilökuntaa, EI OLE Centara Grandin vastaanotto. Ota suunta hisseille, tunnus G kertoo, että hissi on pohjakerroksessa (ground floor). Hississä paina kerros 23, siellä sijaitsee Centara Grandin vastaanotto. Matkatavaroista ei tarvitse huolehtia, portieerit hoitavat ne vastaanottoon, joten tervetuloa tutustumaan hotelliin Centara Grand Bangkokissa.

Tervetuloa tutustumaan hotelli Grand Centaraan Bangkokissa
Grand Centara at Centralworldin vastaanotto on 23:ssa kerroksessa

Me olimme ostaneet netistä TUIn 10 päivän valmismatkan Bangkokiin, juuri tähän hotelliin. Lento lähti Hensingistä sunnuntai-iltana ja perillä Bangkokissa olimme maanantaiaamuna. Lentokoneessa en  saanut nukuttua koko yönä, joten perille saavuttaessa olin aivan rättipoikki väsynyt. Hotellin vastaanotossa meitä odottikin sitten yllätys….

Mutkia matkassa: huonevarausta ei ole !!

Menimme vastaanoton tiskille ja ilmoitimme olevamme paikalla, hieman ihmettelin, kun selkeästi tilanteessa tuntui olevan jotakin hämminkiä. Tietokonetta hetken tutkailtuaan respan henkilö ilmoitti, että meidän nimellä ei ole varausta… Mitä ihmettä!! Meillä oli onneksi tulostetut dokumentit mukana, että kyllä meillä on TUIn kautta varattu täältä huone. Mutta tulostetut dokumentit eivät auttaneet, respasta sanottiin, että teidän pitää nyt itse alkaa selvittämään tätä asiaa…

Siinä vaiheessa, valvotun yön jälkeen, melkein purskahdin itkuun…eihän tämä nyt voi olla totta, matka on maksettu, dokumentit löytyy, mutta huonevarausta ei löydy. Ei muuta kuin puhelin esille (onneksi sentään Centara Grandissa on hyvä ja ILMAINEN wifi) ja yhteyttä TUIhin reissusovelluksen kautta.

Kun ottaa yhteyttä sovelluksessa, ei voi tietää mistä päin maailmaa  TUIn henkilö siihen vastaa. Aikaero vaikeutti huomattavasti asiaa, Bangkokissa kello oli 9 aamulla, samaan aikaan Suomessa vielä nukuttiin sikeästi kellon ollessa 4 aamuyöllä. Loppujen lopuksi odotimme huonetta 2 tuntia 30 minuuttia.

Reissun lopussa odotti myös yllätys

10 päivää Bangkokissa oli täynnä uusia kokemuksia, lepoa ja rentoutumista, reissu oli todella ihana. Lähtöpäivänä huonetta luovuttaessa tuli jälleen TUIn puolelta yllätys. Oletin, että sen huonevaraussekoilun jälkeen tilanne TUIn ja hotellin osalta on kunnossa, mutta ei.

Respan henkilö sanoi, että meidän pitää antaa hotellille dokumentti, jolla Centara-yhtiöt voi periä maksun TUIlta. Siis mitä ihmettä…Eihän meillä ollut mitään sellaista dokumenttia, joka oikeuttaa maksujen perimiseen. Alkoi jo näyttämään siltä, ettei päästä lähtemään hotellista…Lentokentälle vievä taksi odotti jo meitä…Tilanne ratkesi sillä, että annoimme tulostetun matkavarausdokumentin, josta ilmeni faktat.

Jatkossa varaan itse reittilennot, *tästä hotellin ja olen itse meidän 2 hengen seurueen matkanjohtaja. Tässä postauksessa mainitun matkanjärjestäjän palveluita en enää tule käyttämään.

Vihdoinkin hotellihuoneeseen

Tervetuloa tutustumaan hotelli Grand Centaraan Bangkokissa
Centara Grandin vastaanoton luona olevilla hisseillä pääsee kerroksiin

Vastaanoton luona on kuusi hissiä, joilla pääsee kerroksiin. Meidän huoneen sijainti oli kerros 39.

Tervetuloa tutustumaan hotelli Centara Grandiin Bangkokissa
Kahden hengen huone Centara Grand at Centralworld Bangkok

Saimme huoneen, jossa oli kaksi erillistä sänkyä. Sängyt olivat suomalaisen normaali parisängyn kokoisia, 160×200 cm. Ihanaa luksusta! Huone oli myös yllättävän tilava.

Tervetuloa tutustumaan hotelli Centara Grandiin Bangkokissa
Hotellihuoneen sohvanurkkaus

Huoneessa oli yllä näkyvä pieni sohvanurkkaus sekä suuri kirjoituspöytätaso, tv, jääkaappi ja muut hotellihuoneen varustukseen yleensä kuuluvat asiat.

Tervetuloa tutustumaan hotelliin Centara Grand Bangkokissa
Kylpyhuonewc on tilava ja hyvin varustettu

 

Tervetuloa tutustumaan hotelliin Centara Grand Bangkokissa
Kylpyhuoneesta löytyy myös amme

Amme jäi valitettavan vähälle käytölle. Ainoastaan yhtenä iltana nautin olostani vaahtokylvyssä. Luonnollisesti kylpyhuoneessa on myös tilava suihkutila.

Centara Grand at Centralworld Bangkokin ravintolat

Tervetuloa tutustumaan hotelliin Centara Grand Bangkokissa
Centara Grand at Centralworld Bangkok aamiaisravintola Ventisi

Aamiainen tarjoillaan hotellin 24 krs:ssa sijaitsevassa ravintola Ventisi klo 6.30-10.30. Pöytään ei marssitakaan noin vain, ravintolan ovella on vastaanottotiski, jossa päivystää 3-4 henkilöä. Heillä on lista hotellin asukkaista. Good morning Sir! Good morning Madame! What´s Your room number? Luonnollisesti jokainen henkilökunnan jäsen tervehtii wai-tervehdyksellä. Hotellin vieraat johdatetaan pöytään, kysytään Would You like to have some coffee?

Tässä pöytään ohjaamisessa on se hyvä puoli, ettei itse tarvitse haahuilla arvaillen, mikä pöytä on vapaa. Samalla pystyi lähtemään hakemaan aamiaista tietäen, ettei siihen pöytään mene kukaan muu, kun se oli jo meille merkattu.

Centara Grand Bangkok aamiaisravintola Ventisi
Voit valita aamiasta Thai-keittiöstä

Aamiaisen menu oli todella runsas. Ravintolassa on erikseen thaikeittiö sekä italialainen keittiö. Lisäksi tietysti runsaat pöydät  leikkeleitä, lämmin tarjoilu (munakokkelit, pekoni, Benedictin munia, paistetut munat jne.), vihanneksia, hedelmiä, monenlaiset tuoreet smoothiet. Miltei mitä vain, mitä kuvitella voi. Teimmekin niin, että nautimme todella runsaan aamiaisen pitkän kaavan mukaan. Sillä jaksoi olla liikkeellä koko päivän.

Silmiinpistävää aamiaisella oli henkilökunnan runsas määrä sekä ystävällinen palvelualttius. Koko suuressa ravintolassa oli läsnä ravintolapäällikkö ( päättelen tummasta puvusta), joka kierteli ympäriinsä katsomassa, että kaikki toimii. Välillä hän kyseli asiakkailta onko kaikki hyvin, haluaako Madame lisää kahvia.

Oman pöydän lähistöllä oli koko ajan valmiudessa  (”väijyi”) 2-3 tarjoilijaa. Kun olin syönyt esimerkiksi leikkeleet, tarjoilija tuli ystävällisesti kysymään, saako lautasen viedä. Koko aamiaisen aikana käytin ehkä noin 6 lautasta, käytetty lautanen vietiin samantien pois ja uusi tuli tilalle.

Tervetuloa tutustumaan hotelli Centara Grand Bangkokissa
Jos thaiaamiainen ei tunnu omalta, voit valita italialaisen keittiön herkkuja

Centara Grandin muut ravintolat ovat upea, korkealla 55 krs:ssa sijaitseva Red Sky Restaurant, jossa kävimme yhtenä iltana syömässä. Uno Mas ravintola on keskittynyt espanjalais- ja välimerelliseen menuun. Aamiaisajan ulkopuolella Ventisi tarjoaa thai- ja italialaista ruokaa. Yhtenä iltana kävimme pizzalla ja hyvää oli. Ventisissä on erikseen kiinalais-kantonilainen menu, Dynasty, jossa on tarjolla yli 100 erilaista herkkua. Red Sky Bar on drinkkibaari 56 krs:ssa. Hotelliin kirjautuessa saa tervetuliaisdrinkkiliput, jotka voi lunastaa Red Sky Barissa. Ravintolasta on hulppeat näkymät kaupunkiin.

Red Sky Barista pääsee joko maisemahissillä (lasia, upeat maisemat) tai portaita (korkeanpaikankammoisille en suosittele) vielä korkeammalle Cru shamppajabaariin, jossa, ”enkelitkin leikkii” ”where angels play”, 58.s kerros. Cru sijaitsee rakennuksen huipulla, on avointa tilaa, siinä ei ole kattoa, seinät on myös lasia.  Minä pelkään korkeita paikkoja, joten oma vierailu jäi lyhyeen, alkoi huimata, tuli huono ja jotenkin epätodellinen olo.

Kaikissa ravintoloissa on pukukoodi: siisti, huoliteltu pukeutuminen. Suomalaiseen arkipukeutumiseen hivuttautunut tiukka, vartalon muodot paljastava jumppa-asutyyli..siinä asussa ei näihin ravintoloihin olisi ollut mitään asiaa.

Alakerrassa, ground floor, on kahvila Zing, jossa on tarjolla ihania leivoksia ja tuoretta kahvia. Luonnollisesti allasalueella on monipuolinen allasbaari.

Kuntosalia ja allaselämää

Tervetuloa tutustumaan hotelli Centara Grand Centralworld Bangkokiin
Juoksumatolla hulppeissa maisemissa

Koskaan en ole treenannut juoksumatolla näin hulppeita maisemia katsellen. Oli mukava myös todeta, että kuntosalin laitteet olivat tuttuja. Yllätyksekseni salilta löytyi myös lempilaitteeni Abdominal Crunch.

Tervetuloa tutustumaan hotelli Centara Grand Centralworld Bangkokiin
Kuntosalilta löytyi lempilaitteeni Abdominal crunch

Hotellissa on luonnollisesti täyden palvelun SPA Cenvaree. Sekä Spa että kuntosali sijaitsevat samassa, 26 krs:ssa, allasalueen ja tenniskenttien kanssa. Spassa on myös pukuhuoneet, joissa voi vaihtaa vaatteet, vaikkei Span palveluita käyttäisikään. Spassa on lisäksi suihkut, sauna (=höyryhuone, jonka lämpötila on säädettävissä), poreallas sekä naisten puolella infrapunasauna.

Parasta rentoutumista

Tervetuloa tutustumaan hotelli Centara Grad Centralworld Bangkok
Centara Grand at Centralworldin upea allasalue

Hotellin allasalue on aivan ihana. Minä en ole varsinaisesti rantaihminen, vaan enemmänkin kaupunkilomailija. Minulle riittää hyvä allasalue, en kaipaa rantaa. Hämmästyksekseni allasalueella ei koskaan ollut ruuhkaa, tuolin sai valita hyvältä paikalta.

Tervetuloa tutustumaan hotelli Centara Grad Centralworld Bangkok
Luvassa lämmintä +34 astetta ja rento päivä altaalla

Vesi oli lämmintä, allas oli puhdas. Oli ihanaa vain nauttia ja olla. Innostuin itsekseni vesijumppaamaan. Allasalueella oli koko ajan henkilökuntaa paikalla, jotka huolehtivat turvallisuudesta ja pyyhehuollosta.

Aco Sun lips suojaa huulet auringonpaisteelta
Muista käyttää auringonsuojatuotteita! Viilentävän ja heijastavan veden äärellä auringon vaikutusta ihoon ei välttämättä huomaa.

Koko reissun ajan lämpötila kipusi päivittäin +34 asteeseen. Siinä kuumuudessa ja auringonpaisteessa on tärkeää huolehtia ihon suojaamisesta. Minulla huulet ovat herkät, onneksi löysin tämän *Aco-huulirasvan (suojakerroin 30), mikä osoittautui luottotuotteeksi. Käyttäjäkokemukseni perusteella voin lämpimästi suositella sekä huulirasvaa että saman sarjan *Sun Face Cream, suojakerroin 30.

Viiden tähden Centara Grand at Centralworld on Centara hotelliketjun ”kruunun jalokivi”. Enkä yhtään ihmettele miksi: täyden palvelun hotelli aivan Bangkokin sydämessä kaikkien palvelujen lähellä, hyvien liikenneyhteyksien varrella. Ehkäpä tämä Tervetuloa tutustumaan hotelliin Centara Grand Bangkokissa -postaukseni antaa vinkkiä ja inspiroi *varamaan huoneen tästä hotellista.

Tämä postaus aloittaa Bangkokin reissun postausten sarjan. Oletko jo seuraajani Instagramissa? Ellet, tervetuloa seuraamaan! Instagramin kohokohdissa otsikon  Bangkok alla näet tilannevideoita, feedissä on enemmän kuvia.

Ovatko Bangkok ja tämä hotelli Centara Grand at Centralworld sinulle tuttuja?

Näissä tunnelmissa, mukavaa helmikuun jatkoa!                    Päivi

Joko luit nämä?

6 thoughts on “Tervetuloa tutustumaan hotelliin Centara Grand Bangkokissa

  1. Bangkok voisikin olla kiinnostava kohde, olemme vierailleet siellä tai ylipäätään Thaimaassa vain yhden yön verran, kun olimme jatkamassa matkaa muualle. Ravintolatarjonta tuolla kuulostaa kyllä mainiolta.

    1. Hei! Kiitos kommentista. Ensimmäistä kertaa minäkin olin Thaimaassa, positiivinen kokemus kaikenkaikkiaan. Paljon nähtävää ja koettavaa. Bangkokia lomakohteena voin kyllä suositella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.