Villa Arcadio hotelli Salòssa Gardajärvellä

Villa Arcadio hotelli Salòssa Gardajärvellä

Villa Arcadio hotelli Salòssa Gardajärvellä on ollut jo pidempään minun haavelistallani. Muistatteko aikaisempaa postaustani Nojatuolimatka Italiaan ja Islantiin? Viime syksynä  Ellan kirjaa lukiessa päätin, että jos joskus on mahdollista saada vierailla Villa Arcadiossa, niin sitä mahdollisuutta en aio jättää käyttämättä. Nyt, huhtikuussa 2023 haaveeni toteutui.

Villa Arcadio hotelli Salòssa Gardajärvellä

Villa Arcadio hotelli Salòssa Gardajärvellä
Villa Arcadiosta on upeat maisemat Gardajärvelle

Villa Arcadio on raahelaislähtöisen Jaana Nakarin ja hänen miehensä Francescon  kapusiinimunkkien  1400-luvulta olevan luostarin raunioista uuteen elämään herätetty luomus. Francesco osti tilan, jossa oli pystyssä vain muutama seinä, vuonna 1996.

Francescolla oli kyky nähdä paikan tarjoamat mahdollisuudet. Sijainti, sijanti ja sijanti, kolme tärkeintä kriteeriä. Villa Arcadio sijaitsee rinteessä, vuorten sylissä. Hotellilta avautuu upeat näkymät Gardajärvelle, sekä läheiseen Villan kylään.

Villa Arcadion allasalue
Villa Arcadion allasalueella voi nauttia olostaan

Jaana ja Francesco olivat pariskunta jo aikaisemmin, mutta sitten elämä vei heidät omille poluilleen. Francescon hankittua luostarin rauniot, hänellä oli mielessään visio tulevasta hotellista, mutta kuka sopisi johtamaan vaativaa hotelliprojektia.

Silloin Francesco muisti, että Jaana oli aina haaveillut hotellista Gardajärven rannalla.  Francesco soitti Jaanalle, kertoi ehdotuksensa, tulevaan hotellihankkeeseen tarvitaan organisointitaitoinen, hyvät hermot omaava vetäjä. Jaana suostui tehtävään ja siitä lähtien he ovat jatkaneet elämäänsä yhdessä, parina.

Villa Arcadion allasalue
Time to relax and enjoy

Jaana Nakari kertoi, että ihan ensimmäiseksi Francesco laittoi pihan kuntoon, istutti puut ja kasvit. Kun hotelli valmistui, oli kaunis ja viihtyisä piha-alue  jo valmis. Hyvä idea, Suomessa kun yleensä tehdään juuri toisinpäin, ensin rakennus, sitten ympäristö. Remontti kesti 10 vuotta, Francescon isän, Arcadion mukaan nimetty hotelli avattiin vuonna 2006.

Hotellissa näkyy monessa kohtaa rakennuksen historia vanhana luostarina. Menneisyyden kokee, ainakin itse koin, siten, että läsnä ovat levollisuus,  kiireettömyys ja lämminhenkisyys.

Villa Arcadio hotelli Salòssa Gardajärvellä

Hotellin tunnelma on hyvin  kansainvälinen, toisaalta rento ja kotoisa. Vaikka kyseessä on yksi koko Gardajärven alueen arvostetuimmista hotelleista, jossa vierailevat myös monet kansainvälisestä julkisuudesta tunnetut henkilöt, tuntuu kuin menisi ystävän luokse kyläilemään.

Villa Arcadion viihtyisät tilat

Villa Arcadio hotelli Salòssa Gardajärvellä
Villa Arcadion pääruokasali

Kuvanottohetkellä pöydässä oli lounaskattaus. Salissa nautitaan luonnollisesti myös illallinen, sekä aamiainen, jolloin pöydät on hieman eri järjestyksessä. Jaana kertoi, että seinässä oleva peili on peräisin 1500-luvulta. Vuosien saatossa Francesco on keräillyt vanhoja tavaroita ja esineitä kirpputoreilta ja huutokaupoista.  Nyt  nämä aarteet ovat saaneet uuden  ”kodin” hotellista ja sopivat täydellisesti rakennuksen tyyliin ja ilmapiiriin.

Marmoria!

Kauniiseen valkoiseen marmoritakkaan liittyy myös tarina. Alunperin takka on ollut Jaanan ja Francescon kodissa. Jaana oli lähtenyt käymään Suomessa ja kotiin palauttuaan huomasi, että heidän kotoaan oli hävinnyt takka, seinässä oli vain aukko jäljellä. Francesco oli Jaanan poissaollessa siirtänyt takan hotellille. Luonnollisesti seinään ei voinut jättää takan mentävää aukkoa, Jaanan kertoman mukaan heillä on nykyään punainen marmoritakka.

Suomalaisittain marmori vaikuttaa kalliilta ja ylelliseltä materiaalilta.  Italiassa marmoriteollisuudella on pitkät perinteet, esimerkiksi Carraran valkoinen marmori on ollut tunnettu jo Rooman valtakunnan ajoista alkaen. Bussimatkoilla näimmekin marmorikaivoksia. Villa Arcadiossa marmoria on käytetty runsaasti, mikä lisää ylellisyyden tuntua. Esimerkiksi hotellihuoneiden lattia on tehty marmorista. Paljaiden jalkojen alla marmori tuntuu lämpimältä ja pehmeältä, vaikka se onkin kova materiaali.

Villa Arcadio hotelli Salòssa Gardajärvellä
Villa Arcadion viihtyisässä loungessa voisi istua vaikka koko päivän

Visiitille Villa Arcadioon

Kuten postauksen alussa kerroin, olen pitkään haaveillut, että saan vierailla Villa Arcadiossa. Haaveiluni alkoi jo vuonna 2019, jolloin Raahessa järjestettiin Puukaupungit ja matkailu-seminaari, jossa puhujina olivat mm. Jaana Nakari ja Helena Petäistö. Valitettavasti en päässyt seminaariin työesteen vuoksi ja sekös minua harmitti. Mutta silti jäi kipinä kytemään, että joskus pääsen Villa Arcadioon… haaveen toteutumisessa meni neljä vuotta.

Villa Arcadioon voi mennä yksityisesti varaamalla majoitus suoraan heidän omilta sivuiltaan, tai esimerkiksi Booking.comista. Villa Arcadio on myös erittäin suosittu ryhmämatkojen kohde, sinne tehdään kulttuuri-, wellness- ja kokkausmatkoja. Meidän hotellissa ollessa tapasin siellä Sikke Sumarin, joka odotti seuraavalla viikolla saapuvaa suomalaista kokkauskurssiryhmää. Siken kokkauskurssit Villa Arcadiossa jatkuvat syksyllä, tästä lisätietoja.

Villa Arcadion uima-allasalueella oli myös Sikke Sumari. Kiitos Sikke yhteiskuvasta!

Teemamatkojen lisäksi Villa Arcadio on myös suosittu hääpaikka. Jaana kertoi, että häiden viettoon varataan koko hotelli, jolloin sekä hääpari itse että vieraat voivat majoittua ja juhlia keskittyen nauttimaan olostaan. Jaana toimii  hääsuunnittelijana  miettien jokaisen yksityiskohdan ja niiden toteutuksen viimeisen päälle.

Villa Arcadio tekee yhteistyötä Kon-Tiki Toursin kanssa

Villa Arcadio Gardajärvellä
Unelma Elämän Eeva

Meidän matka oli myös Kon-Tiki Toursin kautta, teemalla Joogaa ja Unelmaelämää Gardajärvellä. Jos lukijani ihmettelet, etten ole aikaisemmin tuonut joogaa esille, niin totuus on, että en ole koskaan aikaisemmin joogannut. Miksi sitten juuri tämä matka?

Aikataulu oli täydellinen, minulla oli lomaviikko. Tottakai myös haaveeni toteutuminen, vihdoinkin pääsen käymään paljon kehutussa Villa Arcadiossa. Toinen syy oli oheisohjelma, mielenkiintoiset retket ja vierailukohteet houkuttivat.

Matkan vetäjänä toimi Unelma Elämän Eeva, yllä olevassa kuvassa Naturally Blooming me-kukkaseremonian jälkeen. Meitä ryhmäläisiä oli monentasoisia, minä en ollut koskaan joogannut, mukana oli myös pitkään joogaa harrastaneita. Eeva toteutti joogatunnit hyvin, ottaen huomioon erilaiset  osaamistasot.

Joogaa ja unelmaelämää Gardajärvellä
Joogaa oliivilehdossa

Täytyy myöntää, että aika harvoin pystyn ihan samalla tavalla rauhoittumaan ja olemaan hetkessä läsnä kuin oliivilehdossa joogatessa. Keskittyminen itseen ja liikkeeseen, taustalla vain kukon kiekaisu sekä Villan kylän kirkonkellot, miltei täydellistä.

Villa Arcadio hotelli Salòssa Gardajärvellä

Jaana Nakari Villa Arcadio
Jaana Nakarin kanssa Bergamon vanhan kaupungin portailla

Oli myös mukava tutustua Jaana Nakariin, joka täydellä sydämellään luotsaa Villa Arcadiota. Nykyään hänellä on apunaan rautainen hotelli- ja ravintola-alan ammattilainen, poikansa Aki Nakari. Jaanan sanoin, ”Kun asioihin pistää sydämen mukaan, ne eivät voi mennä pieleen”. Tämän kaiken huomasi ja tunsi lämpöisessä ilmapiirissä, jossa todellakin tuntui, kuin olisi ollut ystävän luona kyläilemässä.

Selvyyden vuoksi: tämä ei ole minkään tässä postauksessa mainitun yrityksen maksettu mainos, maksoin matkani itse.

Joko seuraat minua Instagramissa? Ellet, ota seurantaan @kultturellimatkalaukussa
Sieltä tilini kohokohdista löytyy  Villa Arcadio, jossa videoita tältä reissulta.

Onko Villa Arcadio sinulle tuttu kohde?

Päivi

Joko luit nämä?

4 thoughts on “Villa Arcadio hotelli Salòssa Gardajärvellä

  1. Eipä ollut Villa Arcadio lainkaan tuttu kohde, mutta viihtyisältä kuulostaa. Ylipäätään tuo sijainti itsessään on mitä mainioin, jonka vuoksi olen varma, että tullaan tuolla päin reissaamaan tulevaisuudessa. Täytyykin pitää paikka mielessä!

    1. Hei!
      Aika jännä sinänsä, että Villa Arcadio on avattu jo vuonna 2006, siltikään se ei ole tuttu kovin monelle. Lämpimästi voin kyllä suositella, tuntuu todellakin, kuin menisi ystävän luokse kyläilemään. Jos epäröi pärjääkö kielitaidon puolesta, ei huolta, hyvin usein paikalla on hotellin ”sydän” Jaana Nakari sekä hänen poikansa Aki, jotka molemmat puhuvat suomea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.