Hotelli Oulussa torin laidalla

Staycation Radisson Blussa Oulussa

Hotelliloma Oulussa

Sisältää mainoslinkin, linkki merkitty *-merkillä.Staycation Radisson Blussa Oulussa oli hyvä hengähdyshetki tyttären kanssa  arkisen kiireen keskellä.  Minulle staycation oli ihan ensimmäinen kerta. Hotellia valitessani päädyin Oulun Radisson Blu-hotelliin. Matka ei ollut pitkä, noin 500 metriä, jos jotain olisi unohtunut, olisipa ollut lyhyt matka kipaista kotoa hakemassa unohtunut tavara.

Radisson Blu Oulu on yleisilmeeltään raikas ja tyylikäs

Radisson Blu Oulu on kokenut ”kasvojen kohotuksen” laajan remontin myötä. Muistan itsekin aiemmilta vierailuilta ( en ole yöpynyt, vaan käynyt syömässä) hieman vanhanaikaisen ja tunkkaisen ilmeen. Nyt se kaikki oli tipotiessään ja hotelli on ilmeeltään ihanan raikas. Radisson Blu Oulu on palkittu Suomen parhaana ylellisenä kaupunkihotellina World Luxury Hotel Awards 2021- äänestyksessä.

Radisson Blu Oulu sijaitsee hyvällä paikalla tapahtumien keskipisteessä
Radisson Blu Oulun aula on valoisa ja tyylikäs

Vaikka olin noin 500 metrin päässä kotoa, niin heti respassa ja varsinkin hotellin käytävällä huoneeseen mennessä se iski. Mikä sitten? Lomafiilis, ihan kuin olisin ollut jossain kauempana. Sanoin sen tyttärellekin, että nyt ollaan lomalla viettämässä yhteistä aikaa ja unohdetaan kaikki muu.

Radisson Blu Oulu sijaitsee hyvällä paikalla tapahtumien keskipisteessä
Kahden hengen huone Radisson Blu Oulu

Saimme kahden hengen huoneen, josta oli näkymät torille päin. Huoneessa on kahvivarustus, jääkaappi, silitysrauta ja ihana yllätys wc:ssä, kylpyamme.

Illallinen Radisson Blu Oulun Bistro Mesu-ravintolassa

Radisson Blu Oulu sijaitsee hyvällä paikalla tapahtumien keskipisteessä
Bistro Mesu tarjoaa hyvää ruokaa ja juomaa

Menun lukeminen ja monista herkullisista vaihtoehdoista valitseminen on aina vaikeaa. Otanko lihaa, kalaa, pastaa, risottoa. Alkuruoalla vai ilman, jälkiruoan kohdalla tosin ei tarvitse miettiä. Aina on tilaa jälkiruoalle.

Radisson Blu Oulu sijaitsee hyvällä paikalla tapahtumien keskipisteessä
Ravintola Bistro Mesun Bistron burger

Monista vaihtoehdoista päädyin Bistron burgeriin. Niin harvoin tulee nautittua kunnon hampurilaista. Oli aivan täydellinen burger: suomalaisesta naudanlihasta tehty pihvi, rapeaa pekonia, cheddarjuustoa, kyytipoikana rapeat ranskalaiset dippikastikkeella. Annos oli todella täyttävä, hetki piti miettiä, onko tilaa jälkiruoalle, arvaatte varmaan, kyllä oli. Kukapa voisi vastustaa Lakritsi crème brûléetä vadelmasorbetilla ja metsämarjoilla?

Radisson Blu Oulu sijaitsee hyvällä paikalla tapahtumien keskipisteessä
Bistro Mesun Lakritsi Crème brûlée on todella herkullinen

Kuntosali ja sauna Radisson Blu Oulu

Herkullisen aterian ja todella täyden olon jälkeen täytyi vetäytyä huoneeseen hetkeksi lepäämään. Menin ikkunaan ääreen katsomaan maisemia. Ihan hotellin vieressä on Oulun teatteri, jonka ohjelmisto on monipuolinen. Itse kävin katsomassa Billy Elliot-musikaalin. Voin sanoa, että musikaali on parasta, mitä Oulun teatterissa on koskaan esitetty ja tehty. *Vinkki viikonloppureissuun: tule teatteriin ja majoitu Radisson Blussa. Helppoa, kun rakennukset ovat ihan vierekkäin. Jos tulet omalla autolla, parkkiluola Kivisydämen sisäänajoramppi on myös ihan hotellin ja teatterin vieressä.

 

Radisson Blu Oulu sijaitsee hyvällä paikalla tapahtumien keskipisteessä
Radisson Blu hotellin kuntosali on avoinna 24 h ja sinne pääsee avainkortilla

Maisemien ihailun sekä keventyneen olon myötä olikin mukava lähteä kuntosalille juoksumatolle. Itse asiassa en koskaan juokse, polvet eivät enää kestä. Sen sijaan kävelen reipasta vauhtia ylämäkeä ja voin sanoa, että tehokasta on sekin.

Radisson Blu Oulu sijaitsee hyvällä paikalla tapahtumien keskipisteessä
Kuntosalin jälkeen oli ihanaa päästä saunaan

Oli todellakin ihanaa päästä saunaan. Voin sanoa, että täydellisen illallisen, kuntosalireissun ja saunan jälkeen olimme tyttären kanssa sen verran rentoutuneita, että vetäydyimme huoneeseen viettämään loppuiltaa.

 

Näkemiin seuraavaan kertaan Radisson Blu Oulu

Radisson Blu Oulu sijaitsee hyvällä paikalla tapahtumien keskipisteessä
Oulun Radisson Blun aula on viihtyisä ja valoisa paikka

Radisson Blu Oulu sijaitsee hyvällä paikalla tapahtumien keskipisteessä. Oulun torilla on monenlaista eri tapahtumaa. Ihan hotellin läheltä lähtee silta idylliseen Pikisaareen ja sieltä edelleen Hietasaareen. Radisson Blusta on myös lyhyt kävelymatka kauniiseen ja monipuoliseen Hupisaarten puistoon.

Tulevista tapahtumista merkittävät ovat varmasti Asuntomessut vuonna 2025. Messualue on kävelymatkan päässä Radisson Blusta. Toinen merkittävä tapahtuma on tietysti vuonna 2026, vuosi, jolloin Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki. Tulossa on varmasti monenlaista ohjelmaa ja tapahtumaa.

Minulle staycation Radisson Blussa Oulussa oli ensimmäinen staycation omassa kotikaupungissa, mutta ei varmasti viimeinen. Vaikka olin ihan lähellä omaa kotia, silti pääsin hyvin irtaantumaan arkisesta elämästä, heittäytymään vapaalle ja nauttimaan yhteisestä ajasta tyttären kanssa. Oletko sinä ollut staycationilla omassa kotikaupungissa?

Kevät etenee hurjaa vauhtia, ihanaa kun on valoisaa. Mukavaa loppuviikkoa!          Päivi

 

Joko luit nämä?

6 thoughts on “Staycation Radisson Blussa Oulussa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.